BALIKESİR / KARESİ - Balıkesir Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kas

Ulu Önder Atatürk’ün 10 Kasım 1938’de ebediyete intikal edişi şüphesiz ki Türk milletini derin bir üzüntüye boğmuştur. O’nun ani ve apansız ayrılışı bütün Türk halklarını da derinden etkilemiş, dünya üzerinde geniş bir yankı uyandırmıştır.

Atatürk’ün vefatının hemen ardından dünya liderleri tarafından yapılan bütün açıklamaların ortak noktası, O’nun dünya üzerinde yetişmiş çok nadir bir dahi oluşu, büyük devlet adamlığı ve dünya milletlerine örnek olabilecek çalışmaları olmuştur.

Atatürk, yenilikçi ve ileriyi görebilen özellikleri yanında büyük bir komutandır aynı zamanda. Türk Kurtuluş savaşına yön vermiş, milleti ile birlikte “ya istiklal ya ölüm” parolası ile hareket ederek, zaferin kazanılmasında en büyük pay sahibi olmuştur.

Kas

Ulusal ve uluslararası düzenlenen birçok proje yarışmasına katılım sağlayan okulumuz proje takımı Bilim Kahramanları Buluşuyor / FIRST LEGO League Challenge programına katılım sağlayacaktır. Okulumuz 9 ve 10. sınıf öğrencilerinden oluşan takımımız yeni sezon temasına uygun olarak proje çalışması ve robot tasarımı yapacaktır.

Okulumuzun Bilim Kahramanları Buluşuyor / FIRST LEGO League Challenge programındaki başarıları:

2021 – Yenilikçi Proje 2. lik Ödülü

2022 – Özdeğerler 1. lik Ödülü

2023 – Yükselen Yıldız Ödülü

Bilim Kahramanları Buluşuyor / FIRST®️ LEGO®️ League programının temelinde arkadaşça rekabet ilkesi vardır. En fazla 10 çocuktan oluşan takımlar bir yandan araştırma, problem çözme, kodlama ve mühendislikle uğraşırken diğer yandan da robot oyununun görevlerini yerine getirmek üzere bir LEGO®️ robotu inşa eder ve programlarlar.

Takımlar ayrıca sezon temasına uygun bir gerçek dünya problemini tespit etmek ve çözmek için bir yenilikçi proje üzerine çalışırlar. Bilim Kahramanları Buluşuyor / FIRST®️ LEGO®️ League Challenge programı, FIRST®️ LEGO®️ League programının yaş grubuna göre düzenlenen üç program bölümünden biridir. Bu program, gençlere uygulamalı STEM öğrenimi yoluyla öz güvenlerini, eleştirel düşünme ve tasarım becerilerini denemeleri ve geliştirmeleri için ilham verir. FIRST®️ LEGO®️ League, FIRST®️ ve LEGO®️ Education arasındaki bir iş birliği sonucunda doğmuştur.

2023-2024 Bilim Kahramanları Buluşuyor / FIRST®️ LEGO®️ League Challenge MASTERPIECE℠ sezonunda, takımlar kendi hobi ve ilgi alanlarını başkalarıyla paylaşmayı öğrenirken aynı zamanda müzeler, tiyatrolar ve diğer sanat alanlardaki uzmanlar hakkında bilgiler edinecekler.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yılını öğrenci ve öğretmenlerimizle birlikte okulumuzdaki programda ve il programında büyük bir neşe ve sevinçle kutladık.

Ekm

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantısını 27 Ekim 2023 Cuma günü velilerimizin katılımıyla gerçekleştirdik. Bir önceki yönetim ve denetim kurulu üyelerine katkıları ve emekleri için teşekkür ederken yeni yönetim ve denetim kurulu üyelerimize başarılı, hayırlı bir eğitim öğretim yılı diliyoruz.

Ekm

Okulumuz Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı'na yerleşen 9. sınıf (ATP ve AMP programları) öğrenci velileri için bölümü tanıtma, okulun genel kuralları ve bölüm bünyesi yapılan olduğumuz proje çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısı 22 Ekim 2023 Pazar günü okul toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda 9. sınıf öğrencilerinden sorumlu Müdür Yardımcısı Ebru POLAT, Elektrik Elektronik Teknolojisi Bölüm Şefi Erdem DOĞAN, Bölüm Öğretmenleri Tacettin ÇIRACI, Erdem GENÇ, Ahmet KESKİN, Abidin CAN hazırlamış oldukları tanıtım sunumu eşliğinde velilerin eğitim öğretim hakkındaki sorularını yanıtladılar.

Ekm

“Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü” dolayısı ile 9 Ekim 2023 Pazartesi günü  okulumuz Afete Hazırlık Kulübü koordinatörlüğünde; Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından öğrencilerimize afet riskleri ve afetlere hazırlık konularında eğitim verilmiş, Çök-Kapan-Tutun, tahliye ve yangın söndürme tatbikatları gerçekleştirilmiştir. Afetlere karşı farkındalık oluşturma, bilgilendirme ve bilinçlendirme açısından faydalı bir çalışma olmuştur.

Ekm

12 Ekim Dünya Afeti Önleme Günü sebebiyle AFAD ekipleri öğrencilerimize afetler ve afetlerde alınacak tedbirler konulu eğitim verdiler.

Ekm

Kod Haftası (Code Week) 2023 kapsamında okulumuzda kodlama etkinliklerine başladık. Öğrencilerimiz temel elektronik ve kodlama eğitimleri alarak arduino ile proje geliştirmektedir.

Kod Haftası (CodeWeek), erken yaşlardan itibaren çocukların kodlama becerisini desteklemek için Avrupa çapında yapılan bir etkinliktir. Kodlama haftası etkinlikleri, 2018 yılı itibariyle Milli Eğitim Bakanlığımızın üyesi olduğu Avrupa Okul Ağı (European Schoolnet) kuruluşu tarafından Avrupa Komisyonu adına yürütülmektedir. 50’den fazla ülkede aktif olarak devam eden Kod Haftasının amacı; kodlama ve programlamaya dair farkındalığın artırılması, birlikte çalışmanın teşvik edilmesi ve kodlama kültürünün yaygınlaştırılmasıdır.

AHİLİK HAFTASI

Ekm

3 - 4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü sebebiyle, Okul hemşiresi Büşra DERELİ ve Beden Eğitimi Öğretmeni Aydın AVCI refakatinde öğrencilerimiz okul çevresinde yürüyüş faaliyeti yaptılar.

Ekm

Okulumuz Gezi ve Tanıtım Kulübü, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü sebebiyle farkındalık oluşturmak için okul duvar gazetesini hazırladılar.

Ekm

ÇEDES Kulübü, Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle duvar gazetesini hazırladılar.

25 EYLÜL 2023

Okulumuzda lokma hayrı etkinliğini gerçekleştirdik.