İBRAHİM ÇAPAN’IN ÖZÜ
Kar çocuğu…
Tam zamanlı insan…
“Türk”çenin ruh analisti Perihan Çapan’ın eşi…
Tümer Furkan Çapan’ın babası.
99 CÜMLEDE ÇANAKKALE 1915
Çanakkale’nin ruh portresini Limon Von Sanders şöyle çizer: Çelikten, manevî güçten, vatan aşkından bir insan yapısı ne demektir. Bu sorunun cevabı işte bu gösterişten uzak, mütevekkil ve sakin Anadolu çocuğunun ta kendisidir. Yaralı düşmanı sırtında siperlerine getiriyor, sargı bezi olmadığı zaman yedeği bulunmayan gömleğini yırtarak onu sarıyordu.
İnsanlık tarihinin en önemli sayfalarından birini teşkil eden Çanakkale Savaşları, Türk’ün yenilmezliğini dünyaya gösteren büyük bir zaferdir.
Çanakkale Savaşları, Osmanlı İmparatorluğu’nu parçalama maksadıyla bir araya gelen İtilâf Devletleri’nin topraklarımızı paylaşma ihtirasının bir ürünüdür.
Türk milletinin geçit vermediği Çanakkale Deniz ve Kara Savaşları’nın ardından Birinci Cihan Harbi uzamış ve düşman kuvvetlerinin bir günde zafere ulaşma ümidi yok olmuştur.
Sınırlı imkânlara rağmen yenilmezleri yendiğimiz yer olan Çanakkale; kimliğimizin, tarihimizin, kültürümüzün, inancımızın yeni nesillere anlatılabileceğimiz önemli bir mekândır. Bu bölge; çocuklarımızın, gençlerimizin millî şuur kazanmalarına yetecek zenginliğe, birikime sahiptir. Bu sebeple her Türk gencinin bu savaşların geçtiği bölgeleri gezmesinde ve ders almasında fayda vardır.
Okul Müdürümüz Ayhan Kılıç’ın himâyelerinde, Müdür Başyardımcısı Deniz Apaydın’ın destekleri, Müdür Yardımcısı Oğuz Türkeri’nin teşvikleri, Teknik Müdür Yardımcısı Nejdet Yazıcı’nın teknik ve Matbaa Bölüm Şefi Habibe Apaydın’ın Metin Sayfa Tasarım ve Düzenlemesini üstlenerek katkı verdikleri; okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni İbrahim Çapan’ın, Çanakkale Savaşları’nın 110. Yıl Dönümü münasebetiyle İkinci Şiir Sergisi “99 Cümlede Çanakkale 1915” okulumuzun ana binasında açılışı yapıldı.
Hafta boyu okuyucuyla buluşacak sergi.
Öğretmenimizin ilk şiir sergisi “Suları Islatan Mısralar” dır.
“99 Cümlede Çanakkale 1915” isimli eser, beş bölümden oluşmaktadır:
Birinci Bölüm : Takdim
İkinci Bölüm : Prolog
Üçüncü Bölüm : Ortanca Söz
Dördüncü Bölüm : Son Söz
Beşinci Bölüm : Tarihe Düşen Not
Eser 99 Mensûre / Mensûr Şiirden oluşmaktadır.
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz İbrahim Çapan’ı kutlar, muvaffakiyetler temenni ederiz.
99 CÜMLEDE ÇANAKKALE 1915 ŞİİRİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.