1. GIDA İŞLEME
Tanımı:
Gıda işleme elemanının sahip olduğu gıda işleme teknolojileri ve gıda güvenliği ile ilgili mesleki yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Gıda işleme elemanının yetiştirilmesine yönelik eğitim veren bu dalın, zihinsel yetersizliği olan bireylerin eğitim performansları, ilgi, ihtiyaç ve yetenekleri dikkate alınarak programda belirlenmiş yeterliliklere sahip meslek elemanı olarak yetiştirmeye yönelik eğitim verilen bir dal olarak tanımlanması öngörülmüştür.
Amacı:
Bu dalda zihinsel yetersizliği olan bireylere; çay işleme eleman yardımcısı, ekmek üretim eleman yardımcısı, yaş yufka üretim eleman yardımcısı, erişte üretim eleman yardımcısı, tarhana üretim eleman yardımcısı, baklava üretim eleman yardımcısı, mantı üretim eleman yardımcısı, salça üretim eleman yardımcısı, zeytin işleme eleman yardımcısı, lokum üretim eleman yardımcısı, sert şeker üretim eleman yardımcısı, gıda işleme, paketleme eleman yardımcısı, bant elemanı, Antep fıstığı işleyici yardımcısı yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.